Unde fugim de oraş?

Mi-ar plăcea să ştiu ‘unde’? Tu ‘unde’ fugi de oraş? ‘Unde’ fugi când vrei să scapi de prea mult zgomot, de prea multe maşini şi de prea mulţi oameni? ‘Unde’ îţi găseşti momentele acelea de solitudine? Unde…te regăseşti pe tine însuţi?

Când a venit vorba de liniştea sufletească, am descoperit dimineţile scăldate în razele soarelui. Am descoperit o mână de oameni buni, cu rucsacuri pline cu mere. Am descoperit un autobus mic şi cu bilete ieftine care se îndrepta spre Turda. Cumva, am reuşit să descopăr şi mai mulţi oameni buni, care s-au oprit din drum doar pentru a ne duce mai departe. Am redescoperit satul Rimetea. Modest. Paşnic. Îmbrăcat în alb. Şi cu o adiere de verde . Scenic aşezat între munţi, între păduri, între cărări, între natura insăşi. Senin.

on

on

Liniştea sufletească

Când a venit vorba de liniştea sufletească, am descoperit o cărăruie printre casele albe. Trasată simplu, ancestral, drumul care ducea sus. Sus spre vârf. Am descoperit priveliştea. Şi un căţel. Prăfuit, înfometat, duios, poate al nimănui. Sau poate că el ne-a descoperit pe noi. Pui de suflet demn de încredere.

Mirosul toamnei

Când a venit vorba de liniştea sufletească am redescoperit firul ierbii. Mirosul toamnei. Gustul unui măr aproate sălbatic. Vântul neintimidat de razele soarelui. Efortul de a ajunge în vârf. Am simţit cum mi s-a tăiat răsuflarea dar în acelaşi timp mi-am simţit inima. Puternică. Extaziată. Însufleţită. De parcă acela ar fi fost momentul pe care îl aştepta. Pe care îl aşteptăm.

on

on

Am regăsit satul

Când a venit vorba de liniştea sufletească am regăsit satul. Mai mic. La fel de modest. La fel de paşnic. Am găsit cerul mai aproape de mine. Aproape că mă lăsa să-l ating. Am descoperit culorile unui apus perfect. Totul în jur era tăcut. Mi-am redescoperit foşnetul încet al respiraţiei. Constant. Neîntrerupt de tumultul oraşului.

Când a venit vorba de liniştea sufletească am descoperit acea zi de sâmbătă…şi pe cea de după…şi pe cea de după. Într-un sat care are puterea sã mã cheme… Sã ne cheme!

Povestire făcută de
wavatar

✈️ wasn't born to just pay bills and die.

Asemănătoare